Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008




ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για τα
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ
http://ctzleague.blogspot.com
e-mail: ctzleague@gmail.com

Tηλ: 6976835645

Η «ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ» είναι μία ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική οργανωμένη κίνηση πολιτών. Οι βασικοί στόχοι της είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών του ανθρώπου, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, που αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτό το πλαίσιο η ΕΝΩΣΗ ενδιαφέρεται για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, καθώς και την προώθηση της ορθότερης και αποτελεσματικότερης ρύθμισης των σχετικών θεμάτων. Οι άξονες δράσεις μας περιλαμβάνουν:
. Την προάσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών του ανθρώπου, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, που αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της 10ης Δεκεμβρίου 1948, και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της EE.
. Την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα του ανθρώπου και τη δημοκρατία, καθώς και την προώθηση της ορθότερης και αποτελεσματικότερης ρύθμισης των σχετικών θεμάτων.
· Την οργάνωση εθνικών και τοπικών εκστρατειών για την εφαρμογή και την επικράτηση στη Κοινωνία, τη Διοίκηση, το Κράτος και την Πολιτεία των θεσμοθετημένων αρχών του κράτους Δικαίου και Πρόνοιας.
· Την παροχή και πληροφόρηση στους αδικούμενους πολίτες.
· Την υποβολή σε δημόσιες αρχές και διεθνείς οργανισμούς υπομνημάτων, εκθέσεων και προτάσεων που αναφέρονται στη διατύπωση κανόνων σχετικών με τα δικαιώματα του ανθρώπου, στις διαπιστωμένες παραβιάσεις τέτοιων κανόνων ή στην ανάγκη αποτελεσματικότερης προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
· Τη συγκέντρωση και διάδοση πληροφοριακού υλικού και κειμένων σχετικών με τα δικαιώματα του ανθρώπου, την έκδοση δελτίων τύπου, ψηφισμάτων και διαμαρτυριών και την οργάνωση συνεντεύξεων τύπου.


The “CITIZENS LEAGUE for HUMAN RIGHTS” is an independent, non-profit citizens’ movement that is committed to challenging inequality and injustice. The basic aims and objectives of the LEAGUE are the protection of fundamental human rights and freedoms, democracy, and the ideals of a just society, which are the core values of UN and European Union. Within this framework the LEAGUE has a special interest in raising public awareness of human rights and democracy. The Universal Declaration of Human Rights, adopted by the United Nations General Assembly on 10th December 1948, is the LEAGUE’s guide to its mission.

Δεν υπάρχουν σχόλια: